Balancetræning

Er du over 50 år og kvinde? Så er du desværre i risikogruppen for faldulykker med knoglebrud til følge. Hver 2. kvinde over 50 år som får et brud, skyldes knogleskørhed.

Forskning viser, at regelmæssig balancetræning mindsker risikoen for fald og som eventuel konsekvens deraf – knoglebrud.

Effektiv balancetræning

OsteoStrong® er en ny metode som forbedrer din balance gennem et adaptivt respons. Med OsteoStrong® stimuleres både nerve-, knogle- og muskelsystemet, og en af fordelene ved dette er at optimere på kommunikationen mellem balancesanserne, hjernen og vores stabiliserende muskler.

Skulle uheldet være ude og du er udsat for et fald, så er det vigtigt at have knogler, som er fleksible og i stand til at absorbere stød, hvis du vil undgå knoglebrud. Og i OsteoStrong træner vi netop både balancen og fleksibiliteten af dit skelet, så du både forebygger faldulykker men ligeledes ruster din krop til at kunne absorbere belastningen fra et fald.

Bestil tid til en intro-session i OsteoStrong®s center på Østerbro eller Aarhus HER – eller ring til os på telefon 71 91 72 21.

OsteoStrong giver en bedre balanceevne

Med OsteoStrong® stimuleres både nerve-, knogle- og muskelsystemet, og en af fordelene ved dette er en forbedring af balancen – endda på ganske kort tid.

Måling af effekten på din balance indgår som en fast del af dit OsteoStrong® medlemskab, hvor udviklingen registreres før hver træning. Som det fremgår af figuren nedenfor, dokumenterer interne forsøg med balancetræning i OsteoStrong en synlig fremgang hos OsteoStrong®s medlemmer.

Resultater af balancetræning

Faldforebyggelse og balancetræning for ældre med OsteoStrong®

Metoden bag OsteoStrong® bygger på såkaldt osteogenisk belastning, hvor kroppen udsættes for maksimalt vægtpres – vel at mærke uden, at det føles anstrengende. Sessionen foregår i specialdesignede maskiner under kyndig vejledning af OsteoStrongs uddannede instruktører.

Det er ikke nødvendigt at klæde om inden din session i OsteoStrong, da man ikke kommer til at svede. Selve træningen tager under 10 minutter, og én session om ugen er tilstrækkelig. Det er vigtigt, at kroppen får tid til at restituere. Balancetræning er ideel for ældre som forebyggelse af fald, som kan skade knæ, hofte og ryg, og potentielt forårsage brud på knoglerne.

Bestil tid til balancetræning

I OsteoStrong®s center på Østerbro eller i Aarhus bliver du taget imod med et smil og vores instruktører vejleder dig gennem alle maskiner og løbende måler vi resultaterne af din balancetræning med en speciel teknologi, som kan angive din faldrisiko.

Tag et vigtigt skridt på vejen mod effektiv faldforebyggelse – bestil tid til din første OsteoStrong session HER eller på 71 91 72 21.

Har du også udfordringer med kropsholdningen? Læs også om hvordan du kan få en bedre kropsholdning her.